Mijn mening over Afghanistan

Ten éérste wil ik zeggen dat het de grootste politieke blunder van de eeuw is die Biden heeft begaan door de Amerikaanse troepen terug te trekken uit Afghanistan. Amper een maand later heeft de Taliban heel het land veroverd. Afghanistan is nu overgeleverd aan de fundamentalistische islam. Vooral de vrouwen zullen dit voelen, ze hebben geen rechten meer en moeten in Burka voor hun man en de kinderen zorgen.

Ik wil zeggen dat ik, als libertarier, als één van de weinigen in Vlaanderen en zonder een Trumpaanhanger te zijn heb gewaarschuwd dat Biden totaal onbekwaam is. Ik had vanaf het begin geen vertrouwen in deze man die door het establishment opgehemeld werd als de nieuwe messias.

Ik vind nu dat Europa samen met Rusland de Amerikaanse wereldheerschappij in vraag moet stellen. De USA heeft lang genoeg de baas gespeeld en voor te veel ellende gezorgd. Europa en Rusland moeten samen een belangrijke pion op het wereldschaakbord worden.

Ondertussen hebben de Taliban gezegd dat ze enkel op macht uit zijn in Afghanistan en niet in de wereld. Ze vragen aan het westen om hun gerust te laten zodat ze ons met rust laten. Ik alvast heb weinig vertrouwen in deze belofte, de radicale islam wil immers de wereld veroveren.

Ook zullen duizenden en duizenden Afghanen het land ontvluchten en die zullen niet naar Amerika gaan, maar vluchten naar Europa. Dit zal weer voor veel problemen zorgen, vrees ik.

Voor mij heeft Amerika het grondig verknoeid en het Nationaal-Libertarisch Kompas gaat vanaf nu een pro westerse-Russische houding aannemen en zeer kritisch zijn ten opzichte van de USA.

Erik De Ridder